Náš příběh

Bouda Krakonoš, dříve známá jako Penzion Kraus, je ukrytá v srdci Krkonoš a má bohatou historii, která sahá až do roku 1930. Založil ji Vincent Kraus na pozemku svého otce Antona Krause, nedaleko původní boudy směrem ke Kolínské boudě. Od těch dob se Bouda Krakonoš stala symbolem horské pohostinnosti a tradice.

Pod správou Kolínských tiskáren prošla bouda významnými úpravami, včetně zavedení vodovodního rozvodu na pokoje, ústředního topení, výstavby podkroví a rozšíření jídelny, která dnes slouží jako naše oblíbená restaurace. V těsné blízkosti boudy se nachází také vlastní sjezdovka s vlekem, umístěná na našem pozemku.

Nacházíme se v oblasti Lučiny, ve výšce 1 125 metrů nad mořem, a správně patříme do oblasti Černého Dolu. Od Pece pod Sněžkou jsme vzdáleni pouhých 2 800 metrů. Bouda Krakonoš je ideálním výchozím bodem pro pěší, cyklistické a v zimě i lyžařské výlety po krkonošské magistrále. Naše ubytování poskytuje turistický ráz, ideální pro ty, kteří chtějí prozkoumávat okolní přírodu a památky.

Čekají na vás nejen pěší a cyklistické trasy na Černou Horu, Sněžku a další zajímavá místa, ale i možnost objevovat okolní města jako Vrchlabí, Jilemnice nebo Trutnov, plná relaxace, zábavy a kulturních zajímavostí. Ať už se rozhodnete prozkoumat okolí Černého Dolu, Jánské Lázně, Pec pod Sněžkou, nebo si jen užít klidu v naší Boudě, vždy zde naleznete něco, co vás osloví.

Bouda Krakonoš není jen ubytováním, je to místo plné příběhů, tradic a nezapomenutelných zážitků, které se stane součástí vašeho příběhu.

Vzkaz pro vás

Jako majitel Boudy Krakonoš jsem si vždy cenil spojení s přírodou a tradicí, které Krkonoše nabízejí. Naše chata, ukrytá v srdci těchto majestátních hor, je místem, kde se tato láska k přírodě a touha poskytovat nezapomenutelné zážitky spojují.

Každý kout naší boudy, od pečlivě zařízených pokojů až po naši láskyplně připravovanou českou kuchyni, je odrazem naší vášně a odhodlání poskytovat vám, našim hostům, nejlepší možný pobyt. Ať už hledáte dobrodružství na lyžích, klidné chvíle v přírodě, nebo prostě jen únik od každodenního shonu, v Boudě Krakonoš najdete to pravé místo pro relaxaci a obnovu. Věřím, že náš osobní přístup a pozornost k detailům vytváří prostředí, ve kterém se každý cítí jako doma. Jsem hrdý na to, že mohu sdílet tento speciální kousek Krkonoš s vámi a těším se na každý váš příběh, který se zde začne psát.

Ladislav Moravec – provozovatel Boudy Krakonoš

Objevte krásy Krkonoš

Bouda Krakonoš je vaším dokonalým výchozím bodem pro objevování nádherných Krkonoš. Tyto majestátní hory nabízí nepřeberné možnosti pro milovníky přírody, lyžování a turistiky. Od malebných pěších tras až po vzrušující lyžařské sjezdovky. Přijeďte a prozkoumejte skryté krásy a tajemství tohoto jedinečného horského ráje

Adresa

Černý důl 186
Pec pod Sněžkou

© Bouda Krakonoš 2023 | design: veronikamarcikova.cz